Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanmelden voor het eerste jaar

Nu vaststaat dat de inschrijvingen in alle Antwerpse scholen terug met het bestaande MJA-systeem zullen gebeuren, ligt ook de bijhorende tijdslijn vast. ‘Meld je aan’ is een centraal aanmeldsysteem op initiatief van het lokaal overlegplatform (LOP) secundair onderwijs Antwerpen in samenwerking met de stad Antwerpen. Alle Antwerpse secundaire scholen werken voor het schooljaar 2022- 2023 met dit systeem voor de inschrijvingen in het eerste jaar.

Aanmeldingsprocedure voor het eerste jaar A- of B-stroom schooljaar 2022-2023

Aanmelden voor een inschrijving in 1A of 1B kan voor alle basisschoolverlaters tussen dinsdag 8 maart 2022 vanaf 9.30 u. en dinsdag 29 maart 2022 tot 17 u.

Dat doet u via de website meldjeaansecundair.antwerpen.be

Het tijdstip waarop u als ouder uw kind aanmeldt in deze periode heeft geen enkele invloed op de verdeling van de vrije plaatsen. Het is dus geen race tegen de tijd. Belangrijk is wel dat dit binnen de aanmeldingsperiode gebeurt. Als u vergeet aan te melden, kan u dat achteraf niet meer rechtzetten.

De voorrangsregeling voor broers en zussen van onze leerlingen of zij die in dezelfde leefentiteit wonen en voor kinderen van personeelsleden blijft gelden. Zij worden in de ordening met voorrang gerangschikt bij Piustien.

Op 21 april 2022 krijgt u als ouder een bericht met daarin de ordening van de gekozen scholen. U ontvangt een inschrijvingsticket voor de school die u toegewezen werd. Wie een ticket (=plaats) heeft, wordt via mail uitgenodigd om de aanmelding om te zetten in een inschrijving. U bent welkom om uw aanmeldingsticket te verzilveren op zaterdag 7 mei van 10.00 u. tot 13.00 u. en van 13.30 u. tot 16.30 u., op maandag 9 mei van 16.00 u. tot 18.30 u. of op dinsdag 17 mei van 14.00 u. tot 18.00 u. Ingang via Hof Van Tichelen.

Vanaf 25 april 2022 start de vrije inschrijvingsperiode, d.w.z. dat wie nog niet ingeschreven is alsnog kan inschrijven op voorwaarde dat er nog vrije plaatsen zijn.

Vereiste documenten

Om een inschrijving te realiseren hebben we het rijksregisternummer nodig via de eID-kaart en/of kids-ID van uw kind.