Overslaan en naar de inhoud gaan

Locatie en bereikbaarheid

Pius X heeft twee campussen, één op de VIIde-Olympiadelaan en één in de Abdijstraat. De leerlingen van de eerste en tweede graad hebben les op de campus in de VIIde-Olympiadelaan. De campus in de Abdijstraat is de thuisbasis voor de derde graad. Talrijke tram- en buslijnen hebben een halte dichtbij onze vestigingsplaatsen. De voornaamste bevinden zich op de Sint-Bernardsesteenweg, de Jan de Voslei, de VIIde-Olympiadelaan en de Jan van Rijswijcklaan. Gedetailleerde informatie vind je terug op www.delijn.be.

Regeling ingangen campus Olympiadelaan

Vanaf 1 april 2019 gelden nieuwe parkeerregels in de omgeving van de school. In de omliggende straten zal dat of betalend of met parkeerschijf moeten gebeuren.


- Bezoekers secundair -

We adviseren om bij de ingang C. Buyssestraat 44 aan te bellen. De ingang Hof van Tichelen is een alternatief. We vragen dat elke bezoeker zich aanbiedt aan het onthaal op de speelplaats.

- Leerlingen secundair -

Tot 8.30 u. en vanaf 15.40 u. gaan alle fietsers en tramgebruikers via de ingang aan Hof van Tichelen 46A de school in en uit. Wie met de auto wordt gebracht en opgehaald, gebruikt de ingang aan de C. Buyssestraat 44. Voetgangers hebben de keuze welke van beide ingangen zij gebruiken. Tussen 8.30 u. en 15.40 u. gaan alle leerlingen steeds via de ingang C. Buyssestraat de school in en uit.

- Leveranciers -

Leveringen gebeuren via de ingang C. Buyssestraat 44. Op straat is er een parkeerplek vrijgehouden tussen 8.00 u. en 17.00 u. Men kan eventueel met het onthaal afspreken om de school in te rijden tot aan het groene hek. In geen geval heeft men de toelating om op de speelplaats te rijden. Bij voorkeur wordt er niet geleverd tussen 8.00 u. en 8.30 u. en tussen 15.40 u. en 17.00 u.

- Leerlingen en bezoekers basisschool -

De ingang van de basisschool is gelegen aan de VIIde-Olympiadelaan 25.

- Gebruikers van de sporthal -

Voor wie komt sporten in de sporthal is er een aparte regeling getroffen via de kleine poort in het parkje van Hof van Tichelen.