Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderealisatie en Textielverzorging

Profiel studierichting

Moderealisatie en textielverzorging is een praktische studierichting. Je verwerft de technische vaardigheden om werkstukken te realiseren in diverse materialen. Je zet de eerste stappen voor het uitvoeren van retouches. Ook textielverzorging komt aan bod en wordt gelinkt aan mode. Je bestudeert mode en trends en je leert stijlen en artikelen kennen om ermee aan de slag te gaan in diverse presentaties. Je maakt kennis met verschillende winkelconcepten en e-commerce.

Profiel leerling

Als leerling Moderealisatie en textielverzorging ben je sterk in het leren binnen de concrete contexten van je studierichting. Via concrete opdrachten verwerf je de basis van theoretische inzichten. Je leert zelfstandig werken binnen een goed omschreven en veilige leersituatie. Je bent in staat om effectieve handelingen te stellen en concrete uitdagingen aan te pakken. Een fijne motoriek die je ontwikkelt in je vaardigheden helpen je om tot realisaties in de praktijk te komen. Je bent geboeid door de modesector en houdt ervan om met de naaimachine kleding en accessoires te realiseren. Je wilt je verdiepen in verschillende afwerkingstechnieken. Je ontwikkelt je communicatieve en commerciële vaardigheden in functie van de verkoop van modeartikelen.

Arbeidsmarktgerichte finaliteit

De studierichting Moderealisatie en Textielverzorging is een studierichting die behoort tot de arbeidsmarktgerichte finaliteit. Ze bereidt je voor op de arbeidsmarkt. Deze richtingen combineren voornamelijk technische vorming met praktijk.

Wat erna?

Heb je de tweede graad Moderealisatie en Textielverzorging met succes afgewerkt, dan is de logische vervolgopleiding in de derde graad Moderealisatie of Textielverzorging. Voor welke studierichting je kiest, is afhankelijk van je interesses en mogelijkheden.


Bekijk onze projecten in de tweede graad Moderealisatie en Textielverzorging

 

vaknaam 3de jaar 4de jaar
godsdienst 2 2
Engels 1 1
Frans 2 2
lichamelijke opvoeding 2 2
project algemene vorming
maatschappelijke vorming,
natuurwetenschappen,
Nederlands, wiskunde
8 8
mode 10 10
commerciële presentatie en lifestyle 6 6
artistieke vorming   1
informatica 1  
Totaal 32 32