Overslaan en naar de inhoud gaan

MIDDENSCHOOL

Inschrijvingen 2019-2020

Informatie over mogelijke vrije plaatsen kan u bekomen telefonisch op het nummer 03 820 66 00, elke werkdag van 9.00 u. tot 12.00 u. en van 13.30 u. tot 16.30 u. 

Inschrijvingen 2020-2021

Informatie over onze Middenschool

Om een goede schoolkeuze te maken is het belangrijk dat zowel de ouders als de jongeren vooraf en degelijk geïnformeerd zijn.

Voor het eerste leerjaar A zijn er twee infomomenten voorzien voor u en uw kind. Daarin maakt u kennis met onze school en haar werking. Voor de toekomstige leerlingen is er een afzonderlijke inforonde met enkele kennismakingslesjes.
 U kan kiezen voor het infomoment op woensdag 12 februari of op maandag 17 februari. We starten stipt om 19.00 u. Voor het eerste leerjaar B krijgt u informatie op maat tijdens een persoonlijk gesprek (na telefonische afspraak: 03 820 66 00).

De infodag voor en over de hele school gaat door op zaterdag 9 mei 2020, doorlopend van 10.00 u.-13.00 u.

Inschrijvingen voor het eerste jaar A- of B-stroom

De inschrijvingen voor het eerste jaar A- en B-stroom gebeuren net zoals in alle Antwerpse scholen met het digitale inschrijvingssysteem ‘Meld je aan’ (MJA).


In een eerste fase zijn er inschrijvingen voor de broers en zussen van onze leerlingen of zij die in dezelfde leefentiteit wonen en van kinderen van personeelsleden. Zij hebben voorrang om in te schrijven. Vanaf 10 februari tot 21 februari 2020 kunnen deze leerlingen aangemeld worden via het digitale systeem MJA. 
De inschrijving afwerken gebeurt na afspraak op school en dit tussen 9 mei en 3 juni.

Voor alle andere kandidaat-leerlingen voor de A- of B-stroom is er een aanmeldperiode via MJA vanaf 16 maart tot 3 april.
 Wie een ticket (=plaats) heeft, zal tussen 9 mei en 3 juni uitgenodigd worden om de aanmelding om te zetten in een definitieve inschrijving. Dit gebeurt op school en op afspraak. Vanaf 11 mei start de vrije inschrijvingsperiode, d.w.z. dat wie nog niet ingeschreven is, alsnog kan inschrijven op voorwaarde dat er nog vrije plaatsen zijn.

Inschrijvingen voor het tweede jaar A- of B-stroom

Inschrijven voor het tweede leerjaar A-stroom of het beroepsvoorbereidend leerjaar (B-stroom) is mogelijk vanaf de infodag op 9 mei 2020 (doorlopend van 10.00 u.-13.00 u.) en nadien na telefonische afspraak. Deze inschrijvingen zijn slechts mogelijk indien er vrije plaatsen zijn. De eigen leerlingen hebben hierop voorrang.

Vereiste documenten

Om een inschrijving te realiseren hebben we het rijksregisternummer nodig. Daarom is het noodzakelijk de eID-kaart en/of kids-ID van het kind mee te brengen.