Overslaan en naar de inhoud gaan

MIDDENSCHOOL

Inschrijvingen 2019-2020

Informatie over onze Middenschool

Om een goede schoolkeuze te maken is het belangrijk dat zowel de ouders als de jongeren vooraf en degelijk geïnformeerd zijn. Daarom voorzien wij een aantal informatiemomenten waarop u met uw dochter of zoon verwacht wordt om kennis te maken met onze Middenschool.

De infomomenten over het eerste leerjaar A-stroom zijn gepland op:
woensdag 13 februari 2019 om 19.00 u.
maandag 18 februari 2019 om 19.00 u.

We starten stipt op de gemelde uren. U krijgt informatie over de werking van onze Middenschool, over het studieaanbod en het pedagogisch project. Er is een aparte informatieve aanpak voor de kinderen (vijfde en zesde leerjaar). De school is toegankelijk via de ingang aan Hof van Tichelen 46A of aan de C. Buyssestraat 44. Er is parkeergelegenheid op de parking van Beerschot of op het Park and Ride-terrein Olympiade.

Voor het eerste leerjaar B-stroom krijgt u informatie op maat tijdens een persoonlijk gesprek (na telefonische afspraak 03/820 66 00).

De infodag voor en over de hele school gaat door op zaterdag 11 mei 2019 doorlopend van 10.00 u. tot 13.00 u.

Inschrijvingen voor het eerste jaar A- of B-stroom

De inschrijvingen voor het eerste jaar A- en B-stroom gebeuren met het digitale inschrijvingssysteem 'Meld-je-aan (MJA)', net zoals in alle Antwerpse scholen.

In een eerste fase is er de voorrangsperiode voor het aanmelden van broers en zussen van onze leerlingen of zij die in dezelfde leefentiteit wonen en van kinderen van personeelsleden. Vanaf 13 februari (9.30 u.) tot woensdag 27 februari (17.00 u.) kunnen deze leerlingen aangemeld worden via het digitale systeem MJA. De effectieve inschrijving gebeurt op school en dit tussen 18 maart en 5 april. Een afspraak maken hiervoor kan telefonisch op het nummer 03 820 66 00.

Voor alle andere kandidaat-leerlingen voor de A- of B-stroom is er een aanmeldperiode via MJA vanaf 15 maart (9.30 u.) tot 5 april (17.00 u.). Wie een ticket (= plaats) heeft, zal tussen 10 mei en 4 juni uitgenodigd worden om de aanmelding om te zetten in een definitieve inschrijving. Dit gebeurt op school en op afspraak.

Vanaf 10 mei start de vrije inschrijvingsperiode, d.w.z. dat wie nog niet ingeschreven is alsnog kan inschrijven op voorwaarde dat er nog vrije plaatsen zijn. Deze inschrijvingen gebeuren op school maar daarvoor neemt u dan best eerst telefonisch contact op.

Inschrijvingen voor het tweede jaar A- of B-stroom

Inschrijven voor het tweede leerjaar A-stroom of het beroepsvoorbereidend leerjaar (B-stroom) is mogelijk vanaf de infodag op 11 mei 2019 (doorlopend van 10.00 u. tot 13.00 u.) en nadien na telefonische afspraak. Deze inschrijvingen zijn slechts mogelijk indien er vrije plaatsen zijn. De eigen leerlingen hebben voorrang.

Wat neemt u mee naar de inschrijving

Om een inschrijving te realiseren hebben we het rijksregisternummer nodig. Daarom is het noodzakelijk de isi+ -kaart, eID-kaart en/of kids-ID van het kind mee te brengen.