Overslaan en naar de inhoud gaan

Boekenverkoop

Het e-mailadres dat je invoert, is dat van de ouder. De opvolging van leveringen en betalingen worden via dit e-mailadres gecommuniceerd.

Elk kind dient eerst geregistreerd te worden met zijn eígen naam.
Je meldt aan met de SCHOOLCODE JQ3kVmGeqE47GUD rechts op de webpagina.

Het is nu mogelijk om een nieuwe leerling toe te voegen aan een bestaande account. Je meldt je daartoe aan met je e-mail en wachtwoord. Vink het vakje ‘Gebruik een bestaande account’ aan. Per bestelling kies je de account van de desbetreffende leerling. Zo bestel je bijvoorbeeld geen twee schoolbetaalkaarten met dezelfde naam erop, maar wordt deze per leerling / per bestelling onder de juiste naam geregistreerd.

Als je je wachtwoord van je account niet meer kent, dan kan je een nieuw wachtwoord aanvragen. Onder ‘INLOGGEN’ op het startscherm kan je ‘Wachtwoord vergeten’ aanklikken. Hier vul je dan je e-mailadres in, waarop een bericht zal worden verstuurd met verdere instructies. Je maakt best geen tweede account aan, dit geeft problemen bij het ingeven van gebruikte boeken.

Per bestelling wordt er eenmalig € 4,50 aangerekend voor verzendkosten. Naleveringen creëren geen extra kosten. Voor de bestelling van louter schooleigen artikelen mag Standaard Boekhandel geen verzendkosten aanrekenen. Plaats je een tweede bestelling, dan betaal je wel weer verzendkosten.

Nee, dat kan niet via Standaard Boekhandel. Bij bpost kan je wel de leveringsvoorkeur van je pakketje registreren.

Het is aangeraden om vóór 15 juli de bestelling te plaatsen. Zo is de kans groter dat jouw boeken nog op voorraad zijn en er dus minder moet nageleverd worden.

Turnkledij mag kort na ontvangst geruild worden in ons schoolwinkeltje. Ook als je tijdens het schooljaar een T-shirt, short of rode veters nodig hebt, kan je dat ook hier aankopen.

Je meld je aan met dezelfde gegevens (e-mail en wachtwoord) als bij het plaatsen van jouw bestelling. Wanneer je bent aangemeld, zie je rechts bovenaan onder jouw naam: ‘Verkoop je gebruikte boeken! Klik hier'.

Vanaf 15 juni kan je aan de hand van het ISBN (streepjescode) of de titel van het boek, jouw boeken ingeven om terug te verkopen aan Standaard Boekhandel. Let wel op: als er niets gelinkt wordt met wat je ingegeven hebt, kan het zijn dat deze niet worden teruggenomen.

Je ontvangt een e-mail met een document in bijlage. Dit print je tweemaal uit. Eén exemplaar stop je bij in het pakketje boeken dat je inlevert en eentje kleef je op het pakket. Zo ben je zeker dat jouw gegevens goed verwerkt kunnen worden. Pakketjes inleveren kan na de rapportbespreking in juni op school.

Een bestelling van een gebruikt boek wordt automatisch omgezet naar een nieuw boek indien er geen gebruikt boek meer voorradig is. Het schooljaar nadien kan men dan wel 70% van de kostprijs terugkrijgen i.p.v. 40% bij het verkopen van gebruikte boeken in juni > zie ook: Hoe lever ik mijn gebruikte boeken in?

Je mag aan Standaard Boekhandel altijd vragen of je een ander gebruikt boek kan krijgen. Boektitels die al langer meegaan, riskeren minder van kwaliteit te zijn.

Je mag altijd contact opnemen met de Klantendienst van Standaard Boekhandel Pakketservice via schoolboekenservice@standaardboekhandel.be of via tel. 03 800 72 10.  

De boekenverantwoordelijke van onze school is Tine Paepen. Je kan haar bereiken via een bericht in Smartschool, via boekenverkoop@piustien.net of via tel. 03 820 66 00.